Telefon

+36204735052

E-mail

info@stepbystepegeszseg.hu

Tudod mik befolyásolhatják a VÉRCUKOR szintedet?
 
✅ étkezés
✅ testmozgás
✅ alvásminőség
✅ stressz
✅ bélrendszeri funkciózavarok
✅ toxinok
✅ mellékvesekifáradás
 
Mindezek visszafelé is hatnak, azaz ha a vércukor szint ingadozó vagy általánosan magas, az fent említett működésekre is hatással lehet. Csakúgy mint a hormonális működésre például.
Látható, hogy a vércukor “beállítása” sok tényezős dolog, valamint nagyon sok szervezetbeli folyamatot befolyásol. Ezért az egyik legfontosabb faktornak mondanám egészségünk megőrzése, elérése érdekében. 
Fenti felsorolásból talán érzékelhető, hogy a táplálkozás ennek csak egy része. A testfelépítésednek, életmódodnak, életfeltételeidnek leginkább megfelelő mozgás, alvás, stresszkezelés szintén a folyamat szereplője. Valamint nem feledkezhetünk meg a bélrendszeri fertőzések, autoimmun állapotok, külső- és belső toxinok és a mellékvese működésének figyelembe vételéről. 
 
Az éhgyomri vércukor – és inzulinszint sokszor nem mutat valós képet, mert a nap közbeni ingadozásokat, amik sokszor előfordulhatnak étkezések vagy például belső stressz okozta kortizolválasz miatt, nem mutatja. Ezért legjobb, ha néha naponta többször is mérjük, akkor közelebb kerülünk az igazsághoz. Az ingadozó vércukorszint sokszor kellemetlen tüneteket okozhat, mint 
  • fejfájás
  • szédülés
  • remegés
  • szívdobogás
  • látászavar
  • szorongás
  • idegesség
Mi a megoldás?  
Akár a fenti tünetekkel működő vércukor szint ingadozásod van, akár tartósan alacsony vagy magas vércukorszinted, esetleg kialakult inzulin-rezisztencia, vagy cukorbetegség, mindenképp életmódbeli és nézőpontbeli változtatásokra van szükség. 
Tapasztalt vércukor-hullámvasutasként is mondhatom, elhatározás kell a változáshoz, de hatalmas megkönnyebbülés, amikor elmúlik a tünet, javulnak az értékek, nem ébredsz fel éjjel, kevésbé vagy ideges, fáradt stb. 
 

A Neked megfelelő Lépéseket kell megtenned, sorban, egymás után. 
Ha kérdésed van a lépésekről, keress bizalommal! 

 

Step By Step – Válts nézőpontot! 
 

Ajánlott cikkek