Telefon

+36204735052

E-mail

info@stepbystepegeszseg.hu

Mong Nóra vagyok, két gyermek Zsófia (2008) és Zsombor (2011) édesanyja.

Azért is írom ide gyermekeim születési dátumát, mert egészségügyi „kalandom” nagyban összefügg anyává válásommal. Zsófia lányommal való várandósságom idején kezdtem a lelki oldalam megismerését, a befelé figyelés, meditáció gyakorlását, amit később a gyerekekkel is folytattam. Mindezen befelé figyelések nagyban segítettek abban, hogy észrevegyem, nem a megfelelő irányba halad az egészségem.

Komolyabb máj- és epeproblémáim lettek (ciszta, polip, kövek). Az orvosok nem bíztattak sok jóval, én pedig nem szeretem a szervek eltávolítását, ha nem szükséges, ezért inkább más megoldást kerestem. Mindezek után említett elváltozások eltűntek a szervezetemből, és természetesen a májam és az epehólyagom is épségben megvan.

Közben jelentkezett emésztési probléma is, aminek következtében gyakorlatilag semmit nem tudtam enni fájdalom nélkül. Bementem a boltba, körülnéztem és láttam, hogy semmit nem tudok venni, mert mindentől valamilyen fájdalmam lesz. Az egyedüli dolog, amit akkoriban fájdalom nélkül meg tudtam enni, az a rizs volt (azaz semmi gyümölcs, semmi zöldség, semmi hús vagy tejtermék). De ebből is van kiút, és meg is találtam, mára bármit meg tudok enni, ami persze nem jelenti azt, hogy bármit meg is eszek. 😊

Lányomnál 9 évesen inzulinrezisztenciát állapítottak meg. Ekkor a Magyarországon hivatalos protokoll helyett Kokavecz Kata Autoimmun Sorsfordító könyve segítségével életmódot váltottunk, a funkcionális gyógyászati protokollt követtük és a tüneteket néhány hónap alatt magunk mögött tudtuk. Természetesen lányommal én is elkezdtem az új életmódot, ami nekem is igen hasznosnak bizonyult, mivel – ahogy időközben rájöttem – a vércukor-hullámvasúton én is jócskán rajta voltam.

Sajnos jelenleg sok gyermeket érint az inzulinrezisztencia, az ételintolerancia és a különféle mentális „állapotok” (ADD, ADHD és egyéb SNI), amit pedig életmód vagy akár csak étkezési változtatásokkal igen kedvezően lehet alakítani.

Régebben előfordult a munka és egyéb teendők összesűrűsödése miatti teljes kimerültség (azóta tudom, hogy a mellékvese-fáradtság utolsó fázisa), amikor „kivinnéd a szemetet, de csak fekszel a kanapén, és elgondolkodsz, hogy ha kiviszem és le is tudok menni a három lépcsőn, de hogy jövök vissza?” – na ezek az állapotok eltűntek az életemből, és hát nem hiányoznak.

Jelenleg a változókorba lépés hormonális szépségeit fedezem fel éppen, de mindezt lehet különösebb problémák nélkül is tenni, ha figyelünk Önmagunkra. A hormonális változások életünk velejárói kamaszkortól életünk alkonyáig, ezért jobb, ha tudjuk, mikor milyen eszközöket vessünk be velük kapcsolatban. 

Természetgyógyászat, energiagyógyászat, tibeti gyógyászat, ájurvéda, kínai öt elem-étrend, kvantumgyógyászat, mindfulness, meditációk, modern pszichológiai módszerek. Ezek mind segítettek valamiben az elmúlt tizensok évben, ott és akkor, amikor épp szükség volt rá. 

Fent már írt módszerek tanulmányozása, elsajátítása, gyakorlása mellett funkcionális gyógyászati tanulmányaim tették fel az i-re a pontot, amikor Kokavecz Kata nagyon komoly és sűrű ilyen irányú felnőttképzési programját elvégeztem (2020-21) és így V.Á.L.T.S.® Funkcionális életmódmentor lettem. Nagyon hálás vagyok, hogy egy elkötelezett és nagy tudású szakmai közösség tagja lehetek ezáltal, ahol a folyamatos szakmai ‘továbbtanulás’ is biztosított.

… ÉS MÉG VALAMI, AMIT TALÁN ARS-POETICA-KÉNT IS ÍRHATOK:

Miről is szól az ÉLET?

Életünk egy UTAZÁS. Van, aki biciklizik, mások hajóval, vonattal vagy éppen rakétával utaznak. Mindegy mivel utazol, de élvezd az utazást, ÉLVEZD az ÉLETET!

Az élet JÁTÉK. De jól játszani nem mindig könnyű, ha nem ismered a szabályokat és nem nálad van a dobókocka. Vedd a kezedbe az IRÁNYÍTÁST saját életed felett és mondj búcsút a testi-lelki állapotoknak, amik miatt nem tudsz örömmel játszani.

Az élet ÖRÖM, boldogság, TANULÁS is egyben. Lásd meg a folyamatot, hogy a tanításokkal örömöd ne apadjon, csak fokozódjon.

Válts nézőpontot!

Várlak szeretettel, Nóra