Telefon

+36204735052

E-mail

info@stepbystepegeszseg.hu

Karácsonyról maradt sült húst, hurka-kolbászt felhasználhatjuk egy könnyű saláta kísérőjeként.

A véres és májas hurkát, sütnivaló kolbászt termelői piacon, megbízható forrásból szoktam beszerezni. Itt a karácsonyról maradt darabkákat egy kis salátával dobtam fel.

Saláta: rukkola és római saláta ágyon feldarabolva: zellerszár, újhagyma, mini paradicsom, piros kápia paprika, uborka

Majonéz-jellegű öntet:

  • 200 gr olivaolaj
  • 100 gr (teljes) tej
  • bors (opcionális)
  • mustár
  • joghurt, kefir ízlés szerint

Az olivaolajat és tejet botmixerrel majonéz állagúra felverjük, és hozzá keverjük a többi hozzávalót ízlés szerint.

Jó étvágyat!